BISIK PADA LANGIT - Di Pawagam 21 September 2017

Dapatkan novel BISIK PADA LANGIT terbitan KARYASENI di MPH, POPULAR, SMO atau di www.p2u.my BOLEH DAPATKAN JUGA DI APLIKASI KARYASENI

Senarai Novel

Lamaran Kedua (Terbitan Semula)

RM : 18,00 RM
Biasa : 21,00 RM
Diskaun: -3,00 RM
Tax amount:
Price / kg:

PDF Save page as PDF

Print Print this Page

Email Email to a Friend

Product-SKU :978-967-469-009-0

Description Reviews Related Products

Semenanjung : RM21
Sabah/Sarawak : RM18
(Diskaun RM3 Untuk Pembelian Online)


“Sumpah Nina, kalau pengantin perempuan bukan kau… Selama-lamanya tak akan ada pengantin dalam hidup Jeff.” - Jeff

Jefri dan Nina merupakan pasangan sejoli. Usia pertunangan mereka berusia hampir empat tahun. Namun, kepulangan Jefri memberi kelukaan pada hati Nina. Akibat salah faham yang terjadi antara mereka, hubungan mereka ibarat retak menanti belah.

“Aku bebaskan kau! Kau buatlah apa yang kau suka, Jefri!” - Nina

Nina membawa diri selama dua tahun untuk membina hidup baru. Dalam berjauhan, hati masing-masing masih menyimpan rindu, dendam dan sayang. Dek ego yang menebal dalam diri Nina, dia nekad untuk membuang Jeff daripada hidupnya.

Kehadiran Tengku Zulhan, duda anak satu menjadikan dia begitu rapat dengan Nina dan menginginkan Nina menjadi ibu kepada anaknya, Elly yang menghidap penyakit hati yang kronik.

Nur Ayu, teman rapat Jefri ketika di luar negara mempunyai perasaan terhadap Jefri. Kedua-duanya memainkan peranan untuk mendapatkan hak masing-masing menambahkan lagi rencah rasa di dalam hubungan Jefri dan Nina.

“Jeff sudah terima balasan perbuatan Jeff, Nina. Jeff alami segala-galanya. Rasa bersalah, sedih, kecewa dan rindu yang tak terubat. Kalau Nina mahu menghukum Jeff sekalipun, takkah dua tahun itu sudah memadai?” - Jeff

Apakah yang akan terjadi kepada Jeff dan Nina? Sejauh manakah kemelut ini harus berlarutan? Masihkah ada lamaran kali kedua buat Nina?