Filem Tercipta Untukku di Astro First Eksklusif

Selepas tiga kali pertemuan secara kebetulan, akhirnya Adil dan Thia jatuh cinta antara satu sama lain. Tetapi yang Maha Esa tela menentukan segalanya. Adil dan Thia telah didiagnosis kanser otak tahap 4 dan hanya mempunyai beberapa bulan untuk hidup. Adakah mereka dicipta untuk satu sama lain? Dapatkan novel TERCIPTA UNTUKKU terbitan KARYASENI di MPH, POPULAR, SMO atau di www.karyaseni.my

Senarai Novel

Misi Terlajak Cinta

RM : 29,00 RM
Biasa : 32,00 RM
Diskaun: -3,00 RM
Tax amount:
Price / kg:

PDF Save page as PDF

Print Print this Page

Email Email to a Friend

Product-SKU :978-967-469-024-3

Description Reviews Related Products

Semenanjung : RM32
Sabah/Sarawak : RM32
(Diskaun RM3 Untuk Pembelian Online)


 

Misi: Misi balas budi

Target: Cucu jiran sebelah a.k.a mamat Benggali karpet

Umur: 28 Tahun  

Jantina: Lelaki

Tempoh misi: Sehingga target mampu berjalan semula

 

Kronologi kes:

Kerana kemalangan yang tak diduga, dia menjadi ‘penghutang’ kepada seseorang. Hutang duit dia mampu bayar, tapi hutang budi dan nyawa? Memang dia kenang sampai mati.



“Kerana budi, bertukar nyawa pun saya sanggup...” - Teja Iman.



Tapi, misi yang dirancang tak semudah macam makan kuaci. Memang haru biru jadinya apabila interior designer seperti dia yang sah-sah buta ilmu perubatan nak jadi pembantu fisioterapi. Untuk berhadapan dengan Uqail Wasim, hati seorang Teja Iman kena kebal, kuat dan padu. Telinga kena kalis peluru setiap kali ‘ditembak’. Kena sentiasa positif walaupun ada ketika dia rasa macam nak cekik diri sendiri. Mental tak boleh calar. Jiwa kena 200% kental! Nak pula berhadapan dengan mummy Uqail yang kerek tahap jingga.



“Ni hah! Apa pasal kau tak bawa baldi aje? Kan senang! Boleh aku berenang terus!” - Uqail Wasim



Misinya mula goyang apabila adik si target tiba-tiba muncul pula. Kononnya nak menuntut cinta yang terputus di tengah jalan suatu ketika dulu. Serius buat Teja rasa nak sewel.



“Walau apa pun terjadi, I won’t let you go. Never! Teja! You adalah milik I selama-lamanya! Sekali I sayang, I akan sayang sampai mati!” - Uqasyah Wajdi



Top-up pula dengan cik tunang target yang perasan cantik dan tak sedar diri tu…

 

“Jangan harap kau nak rampas Uqail dari aku! Aku nak kau sematkan dalam kepala otak dan seluruh urat saraf kau yang Uqail tu adalah tunang aku! Kau sedar diri kau tu siapa!” - Amni Balqis



Apa yang berlaku apabila nak dibalas budi, tapi cinta pula yang terpancing? Matilanak…

Lebih parah pula apabila cinta yang baru berputik itu menuntut satu pengorbanan.

 

“Kalau betul awak sayang dan cintakan saya, saya nak awak kahwin dengan Uqasyah Wajdi. Dan totally hutang budi awak langsai... Kosong-kosong! Your mission accomplished!” – Uqail Wasim



Apa pilihan yang Teja ada?  Berjayakah misinya tu?